Hoelang duurde de reis van Magellaan?

Tijdens het onderzoeken van de straat deserteerde de San Antonio en keerde terug naar Spanje, met een belangrijk deel van de voorraden. Magellaan bereikte na 38 dagen en 600 km varen de Stille Oceaan. Lees verder »

Waarom ging Magelhaes op reis?

Magellaan was in onmin geraakt met de Portugese kroon. Hij zag in Spanje de kans om zijn grote plannen te realiseren. Hij wilde via een westelijke route een doorgang vinden naar Azië, want de Afrikaanse route langs Kaap de Goede Hoop werd door de Portugezen gecontroleerd. Lees verder »

Bron: www.vrt.be

Wie deed de eerste reis rond de wereld?

In september 1519 vertrok Magellan met vijf schepen uit Spanje. Drie jaar later kwam slechts één schip, de Victoria (afgebeeld op een kaart uit 1590), terug in Spanje na een omzwerving om de wereld. Vijfhonderd jaar geleden begon Ferdinand Magellan aan een historische reis om de wereld. Lees verder »

Wat heeft Magelhaes ontdekt?

De Portugese zeevaarder Fernâo de Magalhães wordt in Nederland Ferdinand Magellaan genoemd. Naast Christoffel Columbus was Ferdinand Magellaan de belangrijkste ontdekkingsreiziger van zijn tijd. Magellaan leidde de eerste zeilreis rond de wereld. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoelang duurde de reis van Magellaan?