Hoelang kan je in voorhechtenis zitten?
voorlopige hechtenis, door de onderzoeksrechter voorafgaat en mag maar maximaal 24h duren. De persoon die gearresteerd wordt heeft niet het recht een derde te verwittigen, noch heeft hij recht op contact met een advocaat. Zeer belangrijk is dat indien de termijn van 24h. Lees verder »
Hoelang kan je in voorarrest zitten?
Het voorarrest kan dus in totaal uiterlijk 110 dagen duren: maximaal 2 keer 3 dagen inverzekeringstelling; maximaal 14 dagen bewaring; maximaal 90 dagen gevangenhouding. Lees verder »
Wat gebeurt er na 90 dagen voorarrest?
De raadkamer kan een bevel gevangenhouding geven voor in totaal maximaal 90 dagen. Meestal wordt door de raadkamer eerst een bevel voor een korte periode gegeven dat daarna een of meer keren kan worden verlengd. Na een periode van 90 dagen moet de strafzaak voor de eerste keer bij de rechtbank komen. Lees verder »
Hoe vaak mag een voorarrest verlengd worden?
De wet stelt geen maximum aan het aantal verlengingen. Wel eist de wet dat het alleen kan “indien het belang van het onderzoek dit vordert” en dat er nog steeds gronden aanwezig zijn om het voorarrest te verlengen. Lees verder »
Wat gebeurt er als je in voorarrest zit?
Voorlopige hechtenis houdt in dat een verdachte wordt vasthouden in afwachting van een strafzaak. Dit wordt ook wel voorarrest genoemd. Voorlopige hechtenis kan alleen plaatsvinden wanneer er een serieuze verdenking is dat iemand iets strafbaars heeft gedaa. Lees verder »