Hoeveel bedraagt de wegenbelasting?

Hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen, hangt af van onder meer het soort motorrijtuig, het gewicht van het motorrijtuig en het soort brandstof. Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling of een bijzonder tarief. Lees verder »

Hoe kan ik zien hoeveel wegenbelasting ik moet betalen?

Wilt u weten hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen? Dat kan met het hulpmiddel Motorrijtuigenbelasting berekenen. De motorrijtuigenbelasting voor een vrachtauto vindt u in de tabellen bij Motorrijtuigenbelasting vrachtauto. Lees verder »

Wat is de gemiddelde wegenbelasting?

De regio waar u woont, het type en gewicht van de auto, soort brandstof en de mate van milieuvervuiling door uw auto, spelen een rol in de bepaling van hoogte van de wegenbelasting. De gemiddelde kosten voor de wegenbelasting liggen tussen de € 20,- en € 60,- per maand. Lees verder »

Wat is veel wegenbelasting?

Je betaalt voor een auto die op benzine rijdt het minste wegenbelasting. Auto's die rijden op diesel zijn duurder in de wegenbelasting en auto's die op LPG rijden zijn het duurste. Dit komt omdat diesel en vooral LPG goedkoper zijn. De overheid compenseert dit met hogere tarieven voor de wegenbelasting. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoeveel bedraagt de wegenbelasting?