Hoeveel bespaar je met een WTW?
Hiervoor is een warmteterugwin unit (wtw) nodig. Hiermee kun je ongeveer 250 kuub gas per jaar besparen. Met een balansventilatiesysteem behoud je ongeveer 80 tot 90 % van de warmte die anders de woning zou verlaten. Lees verder »
Hoeveel stroom verbruikt WTW?
Dit is een gemiddelde van ca. 10 kWh per dag. Op een echt koude dag is het dan ongeveer het dubbele, 20 kWh. Met een warmtepomp (COP = 5) kunnen we dit opwekken met 372 kWh per jaar aan elektriciteit. Lees verder »
Wat is het rendement van een WTW?
Een goede WTW installatie met een goed WTW filter kan een rendement tot 95% halen. De verwarmingsinstallatie hoeft dan maar 5% van de binnengekomen ventilatielucht op te warmen. Lees verder »
Wat gebeurt er als je de WTW uitzet?
Wanneer u uw WTW installatie uitschakelt als u op vakantie gaat, wordt de lucht niet ververst en blijft vocht in de woning hangen. Wij adviseren u de installatie in stand 1 te laten ventileren. In deze stand verbruiken moderne installaties weinig energie. Lees verder »
Kan een WTW ook koelen?
Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Wat zijn de functies van een wtw in de winter en zomer? De wtw heeft zijn bekendheid verworven omdat het aan WarmteTerugWinning doet. Dit betekent dat de koude lucht die van buiten wordt aangezogen, opgewarmd de woning ingeblazen wordt. Lees verder »