Hoeveel spoorlijnen zijn er?

In Nederland ligt 2809 km spoorlijn, waarvan 2.061 km geëlektrificeerd is en 931 km enkelsporig. In totaal ligt er in Nederland 6.505 km spoor (dubbelspoor dubbel geteld en inclusief spoorwegemplacementen e.d.). Lees verder »

Welk land heeft geen spoorwegen?

IJsland. IJsland is niet geheel spoorloos, het heeft hier en daar nog wat trajecten liggen. Deze stammen uit de tijd dat er in IJsland daadwerkelijk treinverkeer was. In 1913 werd een smalspoorbaan van ruim 12 kilometer in gebruik genomen, dit had te maken met de uitbreiding van de havens in IJsland. Lees verder »

Hoeveel meter spoor ligt er in Nederland?

Het aantal kilometers spoor is de afgelopen 180 jaar flink toegenomen. Waar er in 1860 nog maar driehonderd kilometer lag, ligt er nu 7.097 kilometer spoor. Inmiddels is ons spoornetwerk uitgegroeid tot een van de drukste netwerken in Europa en het aantal treinen neemt alleen maar to. Lees verder »

Hoeveel kilometer spoorlijn ligt er in 2009 in Nederland?

Het Nederlandse spoorwegnet is bijna 2900 kilometer lang. Bijna driekwart hiervan is geëlektrificeerd. Lees verder »

Bron: www.clo.nl

Wie is eigenaar van het spoor?

Railinfratrust BV is het bedrijf (eigendom van de Nederlandse Staat) dat in juridische zin eigenaar is van het overgrote deel van de spoorweginfrastructuur. Dochteronderneming ProRail BV is de economisch eigenaar van het spoorwegnet. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoeveel spoorlijnen zijn er?