Hoeveel tarwe importeert Nederland?
Ook kwam er zachte tarwe van buiten de grenzen van de Unie. In totaal al ruim 2.3 miljoen ton, terwijl van harde tarwe tot heden bijna 1.2 miljoen ton werd geïmporteerd. Kleinere volumes kwamen er van bloem (31.000 ton), gerst (331.000 ton) en mout (9.000 ton). Lees verder »
Hoeveel tarwe wordt er in Nederland verbouwd?
In Nederland verbouwen we zo'n 1,2 miljoen ton tarwe per jaar. Dat klinkt misschien veel, maar het is minder dan een procent van de totale graanproductie in Europa. Lees verder »
Waar komt het graan in Nederland vandaan?
In Nederland verbouwen we tarwe, rogge, teff en gerst, en op beperkte schaal haver. Hiernaast importeren we veel graan. De meeste granen komen uit de Verenigde Staten, Canada, Europa, Rusland en Australië. Gerst komt hoofdzakelijk uit Rusland, Canada, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Lees verder »
Waar haalt Nederland brood vandaan?
Zachte tarwe, het soort waar brood van gemaakt kan worden, halen we als Nederland dus niet uit de graanschuur van Europa. Dat komt vooral via Frankrijk en Duitsland op de Nederlandse markt terecht. Ook Belgisch en Nederlands tarwe wordt gebruikt. Lees verder »
Waar komt de meeste tarwe vandaan?
Herkomst. De meeste tarwe wordt verbouwd in Europa (Frankrijk en Duitsland), China, India, Rusland en de Verenigde Staten. In Nederland wordt ook tarwe geteeld, maar dit is voor een groot deel bestemd als veevoer. De tarwe voor tarwemeel komt voornamelijk uit Duitsland en Frankrijk. Lees verder »