Is bitterballen typisch Nederlands?

Typisch Nederlands? Niet echt. Hoewel bitterballen vooral veel gegeten worden in ons land, is het geen oer-Hollands product. Naar verluidt wordt de bitterbal tijdens de Tachtigjarige Oorlog ontdekt door een Spaanse scheepskok. Lees verder »

Waarom zijn bitterballen typisch Nederlands?

Ja, Bitterballen zijn eigenlijk ontdekt door Spanjaarden. Doordat er schaarste was hadden ze nog maar een aantal ingrediënten waar zij tapas van konden maken: oud brood, ragout en vlees. Dit betekende de geboorte van de Bitterbal. Na afloop van de tachtigjarige oorlog erfde Nederland de Bitterbal. Lees verder »

Waar bestaat een bitterbal uit?

Een bitterbal is een kleine, bolvormige, gefrituurde (of in de oven gebakken) snack. Traditioneel bestaan bitterballen uit een stevig paneerlaagje en een vulling van een soort vleesragout, vergelijkbaar met de vulling van kroketten. Er zijn ook vegetarische varianten. Bitterballen zijn zelf niet bitter. Lees verder »

Bron: onzetaal.nl

Wat is het verschil tussen een kroket en een bitterbal?

De bitterbal is in alles hetzelfde als de kroket. Alleen de vorm is anders. Als u een bitterbal en kroket van hetzelfde merk in hetzelfde vet zou bakken dan zou er geen verschil in smaak zijn. De bitterbal dankt haar naam trouwens aan het bittertje. Lees verder »

Waar smaakt bitterbal naar?

Nee, de bitterbal is uiteraard niet bitter, maar juist gevuld met een hartige vleesragout. Het woord 'bitter' is afgeleid van het 'bittertje', een alcoholische versnapering die erg bitter van smaak is. Denk hierbij aan een glas jenever of wijn waar veel kruiden inzitten. Lees verder »

Gerelateerd aan Is bitterballen typisch Nederlands?