Is Brazilië gevaarlijk?

In Brazilië is er veel criminaliteit. Vooral in de grote steden komen er na zonsondergang berovingen voor, hierbij kan geweld worden gebruikt. Het is daarom verstandig om niet te reizen na zonsondergang. Ook op de stranden vinden er in het toeristenseizoen berovingen plaats. Lees verder »

Is het leven in Brazilië duur?

Voor een Nederlandse reiziger is Brazilië vrij duur. Vooral in grote steden kunnen de kosten voor eten, drinken en hotels net zo hoog zijn als in Nederland. Brazilië is een van de sterkere economische landen van Zuid-Amerika. Verwacht dus geen extreem lage prijzen. Lees verder »

Is Sao Paulo gevaarlijk?

Gevaarlijke stad Sao Paulo? ja : Sao Paulo is een van de gevaarlijkste steden in Zuid-Amerika. Selon le Numbeo-ranglijst, Sao Paulo zou gevaarlijker zijn dan Buenos Aires, Bogota ou Medellin. Met een zeer hoge misdaadindex van 70.19, Sao Paulo blijft nog steeds minder crimineel dan Lima ou Rio de Janeiro. Lees verder »

Hoe gevaarlijk is Rio?

Reizen naar Rio de Janeiro is relatief veilig. Net als in veel Braziliaanse steden is het verschil tussen arm en rijk hier groot en daarom wordt wel afgeraden om naar de favela's te gaan. In deze sloppenwijken is veel sprake van criminaliteit en hier strijden het leger, de politie en drugsbendes regelmatig met elkaar. Lees verder »

Hoeveel landsgrenzen heeft Brazilië?

Brazilië beslaat het oosten en midden van Zuid-Amerika, met landsgrenzen met Frankrijk (Frans-Guyana), Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië en Uruguay. Brazilië grenst aan alle andere Zuid-Amerikaanse landen behalve Ecuador en Chili. Lees verder »

Gerelateerd aan Is Brazilië gevaarlijk?