Is een vochtige kruipruimte erg?
De gevolgen van een vochtige kruipruimte Het vocht uit de kruipruimte kan naast schimmel- en zwamvorming, ook zorgen voor houtrot, leidingen die gaan roesten, en funderingsmuren die poreus worden. Daarnaast kan optrekkend vocht zorgen voor nat (loslatend) behang, en loslatend stucwerk. Lees verder »
Wat te doen tegen vocht in de kruipruimte?
Kruipruimte isolatie is een uitstekende oplossing wanneer u een vochtige kruipruimte heeft. Door bijvoorbeeld bodemisolatie worden er EPS parels op de bodem van uw kruipruimte geblazen. Op deze manier wordt het vochtprobleem snel en gemakkelijk opgelost. Lees verder »
Is het erg als er water in de kruipruimte staat?
Als er altijd een laagje water in de kruipruimte staat, trekt dit vocht langzaam omhoog. Optrekkend vocht zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in huis. Vocht in huis is ongezond om in te leven en kan voor gezondheidsklachten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan hoesten, kortademigheid, vermoeidheid of geïrriteerde huid/ogen. Lees verder »
Hoe weet je of kruipruimte vochtig is?
Optrekkend vocht herken je onder andere aan: Vochtplekken en vochtkringen. Zwarte schimmel aan de onderkant. Muffe geur in huis of vanuit de kruipruimte. Lees verder »
Hoe krijg je kruipruimte droog?
De beste techniek is om de vloer en het plafond van de kruipruimte te isoleren, na het leggen van een vochtscherm. Op deze manier kan het water niet in deze ruimte stijgen, die schoon zal blijven. Lees verder »