Is het nog te droog in Nederland?

Er komt voorlopig dus nog geen einde aan de droogte. De aanvoeren van de rivieren zijn nog steeds laag, het neerslagtekort is verder opgelopen en ook de grondwaterstanden zijn uitzonderlijk laag. De effecten van de droogte zijn voor de scheepvaart, landbouw en natuur nog zeer goed voelbaar. Lees verder »

Is er nog watertekort in Nederland?

De droogte neemt af. Hoewel er regionaal nog grote verschillen zijn, is er landelijk geen sprake meer van een grotere vraag dan aanbod van zoet water. Daarom wordt nu overgegaan van het niveau 'feitelijk watertekort' (niveau 2) naar 'dreigend watertekort' (niveau 1). Lees verder »

Hoe droog is 2022?

Het absolute droogterecord is nog uit zicht, maar 2022 bevindt zich inmiddels wel in de top-5 droogste jaren sinds 1906. Lees in dit artikel de details en hoe het komende dagen ontwikkelt. Het neerslagtekort is inmiddels opgelopen naar 244 mm. Het neerslagtekort was op 9 augustus slechts vier keer groter dan dit jaar. Lees verder »

Wat is het droogste gebied in Nederland?

Gemiddeld valt in Nederland 847 mm per jaar, maar in de Randstad en in de hoger gelegen gebieden valt meer neerslag. Duidelijk herkenbaar zijn de Utrechtse Heuvelrug, De Veluwe, de Hondsrug en de Vaalserberg. De droogste regio van Nederland is het uiterste oosten van Noord-Brabant en het noorden en midden van Limburg. Lees verder »

Gerelateerd aan Is het nog te droog in Nederland?