Is het veilig in Zuid-Afrika?

Er zijn geen specifieke onveilige gebieden in Zuid-Afrika. Echter gelden er voor het hele land veiligheidsrisico's die afwijken van wat je in Nederland bent gewend. De veiligheidsrisico's hebben vooral te maken met criminaliteit in en rondom de grote steden en de luchthavens. Lees verder »

Is zelf rijden in Zuid-Afrika veilig?

Ja, autorijden in Zuid-Afrika is zeker veilig. Het verkeer is erg relaxed en totaal niet chaotisch. Het is wel handig om van een aantal dingen op de hoogte te zijn voordat je de auto instapt. Zo rijden ze in Zuid-Afrika dus aan de linkerkant van de weg en dat kan in het begin even wennen zijn. Lees verder »

Is wonen in Zuid-Afrika veilig?

Het is een feit dat Zuid-Afrika een hoog misdaadcijfer heeft. Echter is dit ontstaan doordat in de townships veel misdaad voorkomt. In de “gewone” wijken en toeristische gebieden is het misdaadcijfer niet hoger dan in andere land. Lees verder »

Is het veilig in Kaapstad?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Kaapstad een veilige stad waar de meerderheid van de mensen geen problemen ondervinden. Maar net als in elke andere grote stad zijn moet je een paar voorzorgsmaatregelen wanneer je op ontdekkingstocht gaat in deze prachtige regio. Loop niet te koop met dure juwelen. Lees verder »

Bron: tix.nl

Welke landen in Afrika zijn gevaarlijk?

Landen als Libië, Afghanistan, Mali, Irak, Somalië, Zuid-Soedan, een deel van Oekraine, van Nigeria en van de Democratische Republiek Congo zijn extreem onveilig. Lees verder »

Gerelateerd aan Is het veilig in Zuid-Afrika?