Is invriezen gezond?
Er heerst echter een mythe dat wanneer je diepvriesmaaltijden invriest, de vitamines grotendeels verdwijnen. Dit is volgens kenners echter een misvatting. Als je zelf een maaltijd bereidt en die vervolgens in de vriezer plaatst, blijven de vitamines gewoon in tact. Lees verder »
Is ingevroren eten gezond?
Zowel verse als ingevroren groenten verliezen kort na oogsten vocht, waardoor er ook een verlies van voedingsstoffen optreedt. Het gaat hier met name om vitaminen en antioxidanten. Qua voedingsstoffen is gebleken dat diepvriesgroenten gelijk zijn aan verse groenten. Lees verder »
Waarom niet geschikt om in te vriezen?
Zachte kazen zoals camembert of brie veranderen ook van structuur als je ze invriest. Niet doen dus. Rauwe salades, komkommers, sla en tomaten kan je niet invriezen, dit wordt een kleffe bedoeling als je het weer gaat ontdooien. Niet geschikt om in te vriezen dus. Lees verder »
Wat is gezonder diepvries of blik?
Groente uit blik of pot en diepvriesgroente bevatten evenveel voedingsstoffen als onbewerkte groente. In groente zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde soort kunnen verschillen bestaan. Lees verder »
Is diepvries vlees gezond?
Ingevroren vlees mogelijk beter voor je lichaam "Alhoewel eiwitten en vetten normaal niet zo snel worden afgebroken als mineralen (zoals zink, ijzer en selenium), kun je met de keuze voor ingevroren vlees meer macro- en micronutriënten binnenkrijgen", vertelt Jones. Lees verder »
Is diepvries groente vers?
Het grootste verschil tussen verse groenten en diepvriesgroenten is dat diepvriesgroenten eigenlijk verser zijn. Dat klinkt gek, maar diepvriesgroenten worden bijna direct na de oogst behandeld en ingevroren. Lees verder »