Is olijfgroen een warme kleur?

^ Olijfgroen en legergroen zijn ook warme groentinten. Dit soort groentinten zijn gedempt en daardoor heel geschikt voor het warme herfsttype en het neutrale herfsttype. Lees verder »

Welke kleur is olijfgroen?

Olijfgroen is een mix van twee kleuren, en dat is groen (wat weer een mix is van blauw en geel) en geel. Je ziet dus wel dat erin olijfgroen, in vergelijking met andere groene kleuren, meer geel zit. Hierdoor is het een warmere kleur dan de standaard groene kleu. Lees verder »

Welke kleur mooi bij olijfgroen?

Olijfgroen is prachtig in combinatie met andere groentinten. Kies dan voor zowel lichte kleuren groen als donkerder tinten. Combineer olijfgroen eens met neutrale kleuren als taupe, grijs, champagne, bruin, beige. Hierdoor ontstaat een rustige look. Lees verder »

Is groen een warme kleur?

Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje, doen ons denken aan warme dingen, zoals de zon of vuur. Koude kleuren, zoals blauw, groen en magenta doen ons eerder denken aan koele dingen, zoals water of gras. Wanneer je primaire kleuren (rood, geel en blauw) met elkaar vergelijkt,is het verschil in warmte duidelij. Lees verder »

Wat zijn warme tinten?

Onder warme kleuren verstaan we kleuren zoals rood, oranje, bruin en roze (al hebben sommige roze tinten ook een koele ondertoon). Blauw, groen, grijs, en paars zijn dan juist weer koele kleuren. Lees verder »

Gerelateerd aan Is olijfgroen een warme kleur?