Is sarcoïdose ernstig?

Sarcoïdose is meestal niet levensbedreigend. Bij sarcoïdose ontstaan ontstekingen in organen en weefsels zoals de longen, lymfeklieren, ogen of huid. Bij zo'n ontsteking ontstaan er opeenhopingen van afweercellen (witte bloedlichaampjes). Zo'n ophoping noemen we een granuloom. Lees verder »

Wat zijn de gevolgen van sarcoïdose?

Bij sarcoïdose ontstaan ontstekingen met veel witte bloedcellen. Bijvoorbeeld in de longen en ogen. Veel mensen met sarcoïdose hebben last van moeheid. Andere klachten zijn bijvoorbeeld koorts, afvallen, benauwd zijn en oogontstekinge. Lees verder »

Waardoor krijg je sarcoïdose?

De oorzaak van sarcoïdose is onbekend. De aandoening komt soms binnen één familie meer voor. Erfelijke factoren spelen een rol, maar ook omgevingsfactoren tellen mee. Welke factoren dit zijn, is tot nu toe nog onbekend. Lees verder »

Hoe oud word je met sarcoïdose?

Er is geen medicijn dat sarcoïdose kan genezen, de medicatie die eventueel voorgeschreven wordt is gericht op het onderdrukken van de ontstekingen. De meeste patiënten zijn tussen de 20 en 40 jaar oud als sarcoïdose ontdekt wordt. Lees verder »

Gerelateerd aan Is sarcoïdose ernstig?