Is valbeveiliging verplicht in een hoogwerker?

Moeten wij in een hoogwerker ook persoonlijke valbeveiliging gebruiken? Nee, het gebruik van persoonlijke valbeveiliging is niet verplicht, omdat het leuningwerk van de werkbak minimaal 1,10m hoog is. Echter, het gebruik van een veiligheidsgordel in knikhoogwerkers wordt dringend geadviseerd. Lees verder »

Bron: www.dekra.nl

Welk veiligheidsvoorschrift geldt voor het werken met een hoogwerker?

Deze fundamentele veiligheidseisen worden per hoogwerker uitgewerkt in geharmoniseerde normen. Voor hoogwerkers is de NEN-EN 280. Lees verder »

Welke verplichting heeft de werknemer bij het werken met een hoogwerker boven een hoogte van 25 meter?

De Arbo-wet verplicht dat voor werk op een hoogte van meer dan 2,5 meter een veilige steiger, bordes of werkvloer moet zijn aangebracht. Werknemers moeten ook worden beschermd tegen vallen door het plaatsen van bijvoorbeeld hekken of leuningen. Lees verder »

Welke veiligheidsgordel is toegestaan in de hoogwerker?

Er moet een bescherming tegen vallen (werkplekbegrenzer of positioneringsgordel) gebruikt worden zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing van de hoogwerker. Deze bescherming bestaat uit een korte lijn met een harnasgordel (werkplekbegrenzer) die tot gevolg heeft dat de persoon nooit over de leuning kan valle. Lees verder »

Hoe veilig is een hoogwerker?

Een hoogwerker is onveilig wanneer hier niet goed mee om wordt gegaan. Bijvoorbeeld wanneer deze niet op een geschikte ondergrond staat, wanneer deze niet goed onderhouden wordt, of wanneer deze te zwaar wordt belast of wordt gebruikt in sterke wind. Lees verder »

Gerelateerd aan Is valbeveiliging verplicht in een hoogwerker?