Kan een bloeduitstorting gevaarlijk zijn?
Een blauwe plek is een zichtbare bloeduitstorting op de huid. De meeste blauwe plekken worden veroorzaakt door een kneuzing en zijn niet gevaarlijk. Verschijnen blauwe plekken zonder duidelijke oorzaak, kan er meer aan de hand zijn. Lees verder »
Kunnen bloeduitstortingen kwaad?
Een bloeduitstorting nadat er bloed afgenomen is, komt bij veel mensen voor. Het is op zich geen gevaarlijk verschijnsel, al kan het wel voor ongemak zorgen. Zo'n beurse plek gaat meestal vanzelf wel weer over. Toch zijn er gevallen wanneer mensen toch maar beter wel een arts in kunnen schakelen. Lees verder »
Wat moet je doen bij een bloeduitstorting?
Om de bloeduitstorting te verminderen, kunt u het beste direct koelen. De dag na het vallen of stoten is het beter om de bloedcirculatie rondom de blauwe plek aan te zetten. Dit kunt u doen door de blauwe plek te verwarmen. Hierdoor zetten de bloedvaten uit, zodat de blauwe plek sneller verdwijnt. Lees verder »
Hoe lang duurt een onderhuidse bloeduitstorting?
Vaak is een bloeduitstorting zichtbaar als een blauwe plek op de huid. Na verloop van tijd verandert deze van kleur naar groengeel. Na enkele dagen tot weken later is de plek genezen. Lees verder »
Waar blijft het bloed van een bloeduitstorting?
Het meest voorkomende hematoom is de gewone 'blauwe plek', een zichtbare plek op de huid waar, meestal door uitwendig geweld, een kneuzing van bloedvaatjes is opgetreden zodat bloed in het weefsel is gelekt. Dit wordt door het lichaam weer afgebroken en geresorbeerd. Lees verder »
- Hoe lang duurt het voor een bloeduitstorting weg is?
- Wat is de oorzaak van een bloeduitstorting?
- Wat is een Takkeling?
- Hoe lang blijven uilen in hun nest?
- Hoeveel koningen zijn er in Amsterdam gekroond?
- Wie kroont de koning?
- Heeft Nederland een kroon?
- Waar worden de Nederlandse kroonjuwelen bewaard?