Kan ik een auto delen met iemand anders?
Twee of meer eigenaren van de gedeelde auto U moet een passende prijs bedenken en een schriftelijk bewijs van de transactie bewaren. Bovendien moet uw buurman mogelijk omzetbelasting of gebruiksbelasting betalen om de helft van de auto te kopen. Lees verder »
Wat kost het om een auto te delen?
Je auto delen: dit kost het Let op: je auto delen brengt geld op, maar je maakt ook kosten. Die bestaan uit een bijdrage voor transactie- of administratiekosten, servicekosten en de autodeel verzekering. Deze kosten liggen tussen de €2,50 en €15,- per keer dat je je auto verhuurt. Lees verder »
Kan ik een auto delen met een vriend?
Het delen van een auto met een vriend is makkelijker dan je denkt . Meestal is één persoon eigenaar van de auto en de ander staat vermeld als een named driver op hun verzekering. Lees verder »
Kan ik iemand anders met mijn auto laten rijden?
Wel, het antwoord is eenvoudig: iemand anders mag zonder problemen jouw wagen gebruiken. Je autoverzekering – zoals het woord al zegt – is immers verbonden aan het voertuig, niet aan de persoon, en blijft dus gewoon tussenkomen. Lees verder »
Kan een auto twee eigenaren hebben?
Het is toegestaan voor jezelf of voor een partner een 2de auto op eigen naam te verzekeren. En dat kán soms goedkoop dankzij een gezinsregeling oftewel tweede gezinsautoregeling. Wat daarentegen NIET mag is de auto van jouw kind op eigen naam verzekeren. Lees verder »