Kan ik mijn politie dossier inzien?

Wilt u de gegevens inzien die de politie over u heeft geregistreerd? Dan kunt u daarvoor een schriftelijk verzoek indienen bij de politie. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens vindt u een voorbeeldbrief voor inzage in uw gegevens. Lees verder »

Kan de politie zien waar je werkt?

Nee. Alleen de ambtenaren die daarvoor geautoriseerd zijn door de politie. Omdat de politie zulke gevoelige persoonsgegevens verwerkt, stelt de wet strikte eisen aan het systeem dat regelt wie waar toegang toe heeft. Lees verder »

Wat kan de politie natrekken?

De politie mag alleen persoonsgegevens verwerken voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld de opsporing van daders van strafbare feiten. De gegevens die de politie verwerkt, moeten noodzakelijk zijn om dat doel te bereiken. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag de politie bijzondere persoonsgegevens vastleggen. Lees verder »

Hoe kan ik mijn politie aangifte terugzien?

Aangiftes van diefstal, vernieling of zakkenrollen volgt u via Mijn Politie. Dat is de persoonlijke, vertrouwde online omgeving van de politie. Als u inlogt op Mijn politie ziet u de laatste stand van zaken van uw aangifte. Houd uw DigiD bij de hand, deze heeft u nodig om in te loggen. Lees verder »

Wat staat er in mijn politie dossier?

U kunt hier volgen wat de politie met uw aangifte doet. U vindt hier het afschrift van uw aangifte voor uw verzekeringsmaatschappij. U kunt een vraag van de politie over uw aangifte beantwoorden. U kunt een aanvulling insturen op de aangifte van uw keuze als u iets bent vergeten. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan ik mijn politie dossier inzien?