Kan je een winterjas stomen?
Je jas stomen met je kledingstomer kan ook! En ook je winterjas stomen, je blazer of je colbert stomen doe je gewoon lekker zelf. Ook overhemden, blouses en jurken knappen op van stomen. Stomen is namelijk beter voor de stof. Lees verder »
Welke kleding mag je niet stomen?
Stomen werkt voor verrassend veel meubel- en kledingstoffen, zoals de meeste soorten katoen, zijde, wol en polyester. Sommige stoffen kun je beter niet stomen, zoals: Gewaxte stoffen. Leer. Lees verder »
Wat kost het om een winterjas te laten stomen?
Prijslijst kledingreparatie Lees verder »
Hoe krijg ik mijn gewatteerde jas weer goed?
Kies voor een lage temperatuur en een lang droogprogramma (het liefst 2 uur). Als je jas helemaal droog is, klop hem nog een aantal keer zodat de vorm weer terugkomt. Als finishing touch kun je er nog een waterafstotende spray op doen, om de jas te beschermen tegen nieuwe viezigheden. Lees verder »
Hoe kun je het beste een winterjas wassen?
Daarnaast is het belangrijk om een winterjas op een lage temperatuur te wassen om te voorkomen dat het materiaal van de jas wordt aangetast, bijvoorbeeld 30 graden. Voor een gewatteerde jas of donsjas is een wolwasprogramma het meest geschikt met als maximum temperatuur 40 graden. Lees verder »