Kan je iemand terugzetten in salaris?
Kleine wijzigingen in uw functie moet u op grond van het goed werknemerschap accepteren. Ook de hoogte van het loon staat in uw arbeidsovereenkomst opgenomen. Dat kan niet zomaar worden veranderd door de werkgever. Wel kunt u altijd in onderling overleg bepalen dat het loon wijzigt. Lees verder »
Kan je in salaris teruggezet worden?
Je werkgever mag niet zomaar zelf jouw functie en salaris veranderen. Dat mag alleen met jouw toestemming. Je werkgever mag dus niet zomaar aannemen dat je het eens bent met een andere functie. En zeker niet als jij daardoor minder salaris krijgt. Lees verder »
Kan je iemand zijn loon verlagen?
Aangezien een CAO primeert op een individuele overeenkomst kan deze dus het loon van werknemers rechtsgeldig verlagen. Door middel van een wederzijdse schriftelijke overeenkomst tussen werkgever en werknemer. U kan hier best ook naast het nieuwe bruto loon de nieuwe, lagere, functie en jobinhoud in opnemen. Lees verder »
Kan je achteruit gaan in salaris?
'Een werkgever kan nooit zomaar eenzijdig arbeidsvoorwaarden aanpassen en iets essentieels als de hoogte van het salaris al helemaal niet. Daarvoor is de instemming van de werknemer vereist. Een werkgever moet een zwaarwegend belang hebben om een arbeidsvoorwaarde eenzijdig aan te passen. Lees verder »
Kan je werkgever je salaris verlagen?
Als er een cao is, moet de loonsverlaging wel zijn toegestaan volgens de cao. Als je instemt met een loonsverlaging, heeft dit invloed op je pensioenopbouw, je WW-uitkering (als het bedrijf failliet gaat) en op de hoogte van je loondoorbetaling als je ziek wordt. Je werkgever mag je loon dus niet zomaar verlagen. Lees verder »