Kun je alle druivenbladeren eten?
Ingrediënten. Maak de druivenbladeren klaar voor gebruik: verse jonge bladeren kun je zo eten, even wassen en drogen of kort blancheren. Voor ingemaakte bladeren is goed afspoelen soms al genoeg maar anderen moet je eerst weken in schoon warm water en het water net zo vaak wisselen totdat ze niet meer te zout smaken. Lees verder »
Kun je druivenbladeren eten?
Maak de druivenbladeren klaar voor gebruik: verse jonge bladeren kun je zo eten, even wassen en drogen of kort blancheren. Voor ingemaakte bladeren is goed afspoelen soms al genoeg maar anderen moet je eerst weken in schoon warm water en het water net zo vaak wisselen totdat ze niet meer te zout smaken. Lees verder »
Hoe gezond zijn druivenbladeren?
Druivenblad is gezond. Het bevat aardig wat eiwitten, zo'n 3 gram per 100 gram. Ze bevatten geen vetten, en zijn rijk aan kalium natrium en ijzer. Ze bevatten ook aardig wat vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, E, K, en A, en vitamine B6. Lees verder »