Kun je alle laurier eten?

Antwoord: Er is niets mis mee om de blaadjes van een laurier (Laurus nobilis) uit eigen tuin in het eten te verwerken. Verwar de laurier niet met planten die er alleen maar op lijken of iets van laurier in hun naam hebben. Aan de onmiskenbare geur van een gekneusd blad herken je de echte. Lees verder »

Welke laurier is giftig?

Deze laatste stoppen we graag in ons eten, maar bij Laurierkers kun je dat beter laten. Bladeren, bessen en bloemen van deze plant bevatten allemaal blauwzuur wat de zuurstoftransport verhinderd. Hierdoor zijn ze giftig en kan deze plant vervelende gevolgen hebben. Lees verder »

Welke laurier is niet giftig?

Een andere populaire haag waar beter niet van gegeten kan worden is de laurierhaag. Dat klinkt misschien wat vreemd, omdat we ook laurierbladeren in ons eten gebruiken, maar dat zijn bladeren van de “echte” laurier (Laurus nobilis), terwijl laurierhagen van de laurierkers (Prunus laurocerasus) zijn. Lees verder »

Is Laurus nobilis giftig?

Giftig. De Laurierbladeren zijn niet giftig, integendeel zelfs! Ze worden vaak gebruikt in de keuken als smaakmaker aan gerechten. Let op: niet te verwarren met de laurierkers, die wel giftig is en dus maar beter niet in de keuken gebruikt kan worden! Lees verder »

Waarom kun je laurier niet eten?

Laurier is een lekker kruid dat zelden wordt gegeten omdat het een leerachtige, taaie structuur heeft. Door laurierblaadjes mee te laten koken in een saus geeft het smaak en geneeskracht af. Het is ongevaarlijk om de bladeren op te eten maar het is niet raadzaam; gewoonweg omdat het niet lekker is en moeilijk kauwbaar. Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je alle laurier eten?