Kun je met de auto naar Rusland?

Voor auto en motor geldt, dat je op de Russische grens een tijdelijke invoervergunning voor je voertuig krijgt. Dat is in de praktijk vooral een Russische vertaling van je kentekencard, voor politieagenten die je onderweg willen controleren. Dit documentje wordt bij het verlaten van Rusland weer ingenomen. Lees verder »

Kan ik als Nederlander naar Rusland reizen?

Alle reizigers hebben een negatieve PCR-testuitslag nodig (niet ouder dan 48 uur bij aankomst) om Rusland in te reizen. Ook krijgen reizigers aan boord van het vliegtuig een speciaal formulier dat ze moeten invullen. Dit formulier levert u in waar ook naar uw PCR-testuitslag kan worden gevraagd. Lees verder »

Hoe lang duurt het om door Rusland te rijden?

De originele route met de Transsiberië Express is die van Moskou via Siberië naar Vladivostok. Als je deze reis zonder stops met de trein zou doen, dan doe je daar 7 dagen over, tussen de 155 en 167 uur (afhankelijk van de treinen op de verschillende trajecten). Lees verder »

Hoe duur is een auto in Rusland?

Met het openbaar vervoer in Rusland geldt een toeslag van: 0.80 EUR (45 RUB) voor een enkeltje. De prijs voor het huren van een auto in Rusland (bijv....Autoverhuur gemiddelde prijzen in Rusland. Lees verder »

Kun je nog naar Rusland vliegen?

Rechtstreeks vliegen naar Rusland kan niet vanuit de EU (slechts via landen als Servië of Turkije, tegen hoge kosten) en overland de grens passeren via bijv. Letland, Estland of Finland kan Rusland ín slechts met een paspoort met visum + docs die 1e-lijnsverwantschap met Russische burger aantonen (bijv. Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je met de auto naar Rusland?