Kun je tofu koud eten?

Qua gebruik in warme gerechten kun je tofu vergelijken met kipfilet: het heeft geen eigen smaak, maar neemt gemakkelijk smaken op, waardoor het veelzijdig te gebruiken is. Tofu kan zowel warm (bakken, frituren, grillen, koken, roerbakken, stomen, stoven) als koud worden gegeten. Lees verder »

Kun je tofu ook rauw eten?

Kun je tofu rauw eten? Het is mogelijk om tofu rauw te eten, vooral de zijdezachte of zachte varianten. Rauw eten kan vooral handig zijn in koude gerechten zoals salades of smoothies. Lees verder »

Hoe moet je tofu eten?

Bestrooi eventueel met wat sesam. Het kan worden toegevoegd aan salades, noedels, rijstgerechten of worden gegeten als een heerlijke snack. Tip: je kunt tofu ook paneren zodat deze een krokant paneerlaagje krijgt. Zoals bijvoorbeeld in dit recept voor salade met krokante tofu nuggets. Lees verder »

Kan je silken tofu rauw eten?

Zijde tofu Het breekt snel af, dus het is het beste om het niet te roerbakken. Behalve als je een veganistisch 'roerei' wilt maken, daarvoor heeft het de ideale romige structuur. Silken tofu kan ook rauw gegeten worden en op een warme dag is een blokje tofu en een bolletje chili crisp alles wat je nodig hebt. Lees verder »

Bron: dunyong.com

Waarom tofu koken?

Tofu koken of stomen is een techniek om de tofu steviger te maken. Het draagt bij aan de opname van de marinade in de tofu. Snijd de tofu in plakken of blokjes en kook (in licht gezouten water) of stoom de tofu enkele minuten. Leg de tofu daarna op een doek of keukenpapier en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je tofu koud eten?