Waar bestaat ijs uit?
Je hebt verschillende soorten ijs: Waterijs: wordt gemaakt van water, suiker en een smaakje. Sorbetijs: wordt gemaakt van water, suiker en vruchtenmoes. Roomijs: wordt van melk gemaakt met suiker en een smaakje. Lees verder »
Waar is ijs van gemaakt?
Roomijs bestaat uit room, melk en suiker. Het is onder meer in Nederland wettelijk bepaald dat roomijs enkel vet mag bevatten van melk en geen enkel ander eiwit mag bevatten anders dan melkeiwitten. Er worden vaak eidooiers toegevoegd aan roomijs, waarmee het dan geen roomijs meer genoemd mag worden. Lees verder »
Wat is de geschiedenis van ijs?
De geschiedenis van ijs gaat terug naar de tijd van de Romeinen, waar men de allereerste keer sprak van een sorbet. De Romeinen waren er verzot op en serveerden hun gasten diverse ijsgerechten bereid met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater en fruit. Lees verder »
Waar komt schepijs oorspronkelijk vandaan?
De oorsprong van het roomijs wordt toegeschreven aan verschillende Europese vorstenhuizen, maar zeker is dat de eerste ijssalon in 1686 door een Italiaan werd geopend in Parijs. IJs was eeuwenlang een lekkernij die alleen de allerrijksten zich konden veroorloven. Lees verder »
Wat zit er in ijs?
Roomijs wordt gemaakt van melk, room, suiker, water en andere ingrediënten zoals chocolade, vanille en allerhande vruchtenextracten. Roomijs bevat minstens 8 % vet en 25 tot 30 % suiker en brengt per 100 g (twee bolletjes ijs) ongeveer 200 kcal aan. Lees verder »