Waar bevinden zich woestijnen?

Woestijnen bevinden zich in een gordel ten noorden en ten zuiden van de tropen. Op het Noordelijk Halfrond vinden we de Sahara, de Gobiwoestijn en de woestijnen van de westelijke Verenigde Staten. Op het Zuidelijk Halfrond liggen de Kalahari woestijn, de Australische woestijn en de woestijn van Peru. Lees verder »

Waar zijn de woestijnen?

De woestijnen liggen meestal midden op grote stukken land of werelddelen. De wereld kent 7 werelddelen namelijk: Azië, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica, Europa en Oceanië. Het is ook erg droog in deze woestijnen omdat er geen oceaan in de buurt is die oceaanwinden mee kan nemen. Lees verder »

Bron: wikikids.nl

Waar is de Sahara woestijn?

De Sahara (of delen ervan) liggen in de volgende landen: Marokko, Mauritanië, Mali, Niger, Algerije, Tunesië, Libië, Tsjaad, Egypte, Zuid-Soedan en Soedan. Voor een woestijntocht heb je diverse opties. Lees verder »

Waar komen woestijnen voor?

Als koude oceaanstromingen vocht aan de lucht onttrekken, kan een woestijn ontstaan. Een voorbeeld hiervan is de Atacama (Chili). Continentale woestijnen liggen in het centrum van continenten. Als vochtige oceaanluchten uitregenen boven de randen of bergen van een continent, is er geen vocht meer over voor het midden. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar bevinden zich woestijnen?