Waar gebruik je kandijsuiker voor?
Kandijsuiker wordt voornamelijk gebruikt in koffie of thee, maar ook als garnering van koek; kandijkoek. Kandijstokjes zijn stokjes vol met kandij, die worden gebruikt in thee. De Nederlandse arts Boerhaave schreef in de 17e eeuw zwarte kandij voor als middel tegen keelpijn en verkoudheid. Lees verder »
Is kandijsuiker gezond?
😉 Deze kandijsuiker bevat geen calorieën, is tandvriendelijk, en heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Ook is het geschikt voor Candida-patiënten en mensen met diabetes. Eet echter geen heel bakje achter elkaar op, dat is ook niet gezond. Lees verder »
Waar is kandijsuiker van gemaakt?
Het productieproces van kandijsuiker Een suikeroplossing wordt aan hoge temperaturen ingekookt, waardoor ze karamelliseert en de kleur en de smaak van de kandij bepaald wordt. Deze oplossing laat men heel langzaam afkoelen waardoor er grote onregelmatige kristallen ontstaan: de kandijsuiker. Lees verder »
Kan je kandijsuiker vervangen?
voor witte kandij kan je gewone suiker nemen. Voor bruine kandij denk ik idd dat bruine basterdsuiker het dichtst in de buurt komt. If life gives you lemons, make lemoncurd. Lees verder »