Waar is de tijdgrens?

De tijdsgrens is de grens die aangeeft wanneer de ene dag in de andere overgaat. Met andere woorden, de grens die de datum doet verder lopen. Die ligt vanuit België gezien helemaal aan de andere kant van de aardbol, iets verder dan Nieuw-Zeeland en snijdt door de Grote Oceaan. Lees verder »

Waar is het grootste tijdsverschil?

Grootste tijdsverschil op de wereld Tussen de Line-eilanden van Kiribati en het Amerikaans-Samoa zit hemelsbreed een afstand van 2300 kilometer, maar qua tijd zit er een verschil tussen van 25 uur. Lees verder »

Waar is het 24 uur later?

Iedere dag op aarde begint officieel op de Line-eilanden in Kiribati, waar men 14 uur voor loopt op UTC, begint 26 uur later op de onbewoonde Amerikaanse eilanden Howland en Baker, die onder een (nautische) tijdzone vallen die 12 uur achter loopt op UTC, en eindigt daar nog eens 24 uur later. Lees verder »

Waar liggen de tijdzones?

De aarde, met een omtrek van 360 graden, draait in 24 uur om haar as. Als je ze opdeelt in 24 verticale zones van elk 1 uur, is iedere tijdzone 15 graden breed. Als nulmeridiaan, het startpunt, werd geopteerd voor de meridiaan door het Greenwich, een stadsdeel van Londen. Lees verder »

Bron: www.vrt.be

Waar is de tijdzone 0?

De wereld is verdeeld in 24 tijdzones. De strepen die de aarde opdelen in de verschillende tijdzones noemen we meridianen. De tijdzone 0 begint in Greenwich, in Engeland. Verder naar het oosten wordt het steeds 1 uur later. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar is de tijdgrens?