Waar is een kunstheup van gemaakt?
Een kunstheup is gemaakt van metaal, kunststof en/of keramiek. Ook zijn er verschillende manieren om de kunstheup vast te maken aan het bot in uw lichaam. De chirurg kan de kunstheup met cement (een soort lijm) vastmaken aan het bot in uw lichaam. Er zijn ook kunstheupen zonder cement. Lees verder »
Wat voor materiaal is een kunstheup?
De protheses die we gebruiken zijn van metaal (titanium, kobalt-chroom) met een kop van keramiek. De kom in het bekken is gemaakt van een uitgehard plastic (poly-ethyleen) Op het metaal zit een coating die helpt bij het vastgroeien in het bot. Lees verder »
Wat zijn de nadelen van een nieuwe heup?
- Infectie (bacterie in de wond of op de heupprothese)
- Luxatie (heupkop die uit de kom schiet)
- Fractuur (tijdens of na het inbrengen van de prothese kan het bot breken. ...
- Beenlengteverschil (het streven is om beenlengte links en rechts gelijk te houden of te maken.
- Lees verder »
Waar zijn protheses van gemaakt?
Van het gipsmodel wordt een koker gemaakt waar de stomp goed in past, het gebruikte materiaal is giethars, thermoplast of koolstofvezel. Tussen stomp en koker kan een stompkous gedragen worden als bescherming, uitgevoerd in katoen; ook een silicone- of polyurethaan stompkous is mogelijk (ook wel genoemd: liner). Lees verder »
Hoe lang duurt het herstel van een nieuwe heup?
Na de heupoperatie moet je herstellen en revalideren. De duur van deze revalidatie is voor iedereen verschillend. Over het algemeen herstel je het meest in de eerste 6 weken tot 3 maanden. Soms duurt het echter tot een jaar om tot het eindresultaat te komen. Lees verder »