Waar komen rode aardappelen vandaan?

Populaire variëteiten zijn onder andere Ciclamen, Desiree, Heiderot, Franceline, Laura, Red Emmaline en Rosara, afkomstig uit landen als Hongarije, Nederland, Frankrijk en Duitsland. De rode kleur van aardappelen kan variëren op basis van hun groeiregio. Lees verder »

Waar komen rode aardappelen oorspronkelijk vandaan?

Rode aardappelen uit de vulkanische bodems van de Pacific Northwest hebben doorgaans een donkerdere tint, terwijl die welke in de zandige leemgronden van Florida groeien doorgaans een lichtere, rozerode tint hebben. Deze variëteit wordt voornamelijk gewaardeerd om zijn culinaire toepassingen en wordt wereldwijd veel gebruikt in recepten. Lees verder »

Is rode aardappel hetzelfde als zoete aardappel?

Beide soorten aardappel zijn totaal verschillend van elkaar, maar worden regelmatig met elkaar verward. Zoete aardappelen zijn officieel knollen en uniek van smaak. Aardappelen zoals de bildtstar en roseval zijn reguliere Hollandse aardappelen met een rode schil. Lees verder »

Waar komen roseval aardappelen vandaan?

Oorspronkelijk is de Roseval aardappel afkomstig uit het Franse Bretagne. Pas in de jaren 90 werd het culinaire aardappeltje ontdekt door de Nederlandse horeca, tegenwoordig is dit pareltje niet meer weg te denken uit de Hollandse keuken. Lees verder »

Bestaan ​​er echt rode aardappelen?

Sommige aardappelsoorten hebben van nature een rode schil als gevolg van anthocyanen , pigmenten die in de knollen en de rest van de aardappel zitten, die hun kleur veranderen. Deze pigmenten zijn verantwoordelijk voor de kleuren rood, paars en blauw in fruit en groenten, zoals bessen, aalbessen, druiven en tropisch fruit. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar komen rode aardappelen vandaan?