Waar komt de rente op de balans?

De ontvangen rente binnen de onderneming hoort thuis in de winst- en verliesrekening. De rente die je ontvangt van de bank geldt als een vorm van inkomsten, naast de inkomsten die je hebt uit de operationele activiteiten. Dit zijn de reguliere activiteiten die je bijvoorbeeld als ZZP-er uitvoert. Lees verder »

Waar komt een lening op de balans?

Een lening zet je op de balans aan de rechterzijde (de creditzijde). Onder deze creditzijde vallen de schulden en het eigen vermogen. Deze posten worden bij elkaar ook wel 'passiva' genoemd. Lees verder »

Wat is passiva op de balans?

De passivazijde op de balans bevat de vermogensopbouw die hierbij hoort. Voorbeelden van passiva: eigen vermogen (reserves), vreemd vermogen (crediteuren, voorzieningen en leningen). Lees verder »

Bron: www.buren.nl

Wat valt er onder lang vreemd vermogen?

Lang Vreemd Vermogen zijn alle schulden met een looptijd langer van één jaar. Deze schulden lopen vaak meerdere jaren. Voorbeelden van deze schulden zijn: Hypotheek op het bedrijfspand. Lees verder »

Hoe boek je een lening?

Boekhoudkundige verwerking van leningen. In de boekhouding worden leningen vaak ingeschreven met de toevoeging o/g of met de toevoeging u/g. Een lening u/g slaat op uitgeleend geld, te noteren op de debetzijde van de balans. Een lening o/g is opgenomen geld en dit staat dan weer aan de creditzijde van de balans. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar komt de rente op de balans?