Waar mag ik een boomhut bouwen?

Het kan zomaar zo zijn dat je voor het bouwen van een boomhut een bouwvergunning (tegenwoordig ook vaak als “omgevingsvergunning” aangeduid) nodig hebt. Dit kan vooral zo zijn als je een beschermde boom op je grond hebt staan. Tot slot moet je rekening houden met je omgeving en dan met name je bure. Lees verder »

Bron: florum.nl

Heb je een vergunning nodig voor een boomhut?

Iets grotere boomhutten geldt er soms een meldingsplicht. Deze vallen dan onder dezelfde regels als een tuinhuis. Als het echt een woonboomhut is, dan zal je wel een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen. Zeker in het geval dat er nog geen andere bebouwing is op het terrein. Lees verder »

Wat kost het om een boomhut te bouwen?

Kosten boomhut laten bouwen De kosten van een boomhut hangen natuurlijk af van je persoonlijke wensen. Een mini boomhut zonder poespas heb je al vanaf 1800 euro. Maar wil je bijvoorbeeld een ruime boomhut met veranda dan ga je al wat sneller richting de 4000 euro. Lees verder »

Hoe bevestig je een boomhut?

"Als je een draagbalk toch aan de boom wil bevestigen, zorg er dan voor dat je iets in de boom aanbrengt waar de balk op rust. Daarmee klem je de sapstroom in de boom niet af." "Op het platform maak je dan een wandje van balkjes dat je betimmert met planken. Vier wandjes en de basis van de hut staat. Lees verder »

Bron: www.nu.nl
Gerelateerd aan Waar mag ik een boomhut bouwen?