Waar staat de afkorting Fiat voor?

Het icoon van Italiaanse mobiliteit Het woord F.I.A.T. staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino, maar de naam FIAT betekent oneindig veel meer. Lees verder »

Bron: www.fiat.nl

Wat betekent een Fiat geven?

Fiat is een vorm van het Latijnse werkwoord fieri 'gebeuren', en wel de aanvoegende wijs: het betekent 'dat het geschiede, laat het gebeuren, het mag gebeuren'. Lees verder »

Bron: onzetaal.nl

Waar hoort Fiat bij?

Tot FCA behoren de automerken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati en RAM. Voorheen ook Ferrari, maar die werd vorig jaar nog officieel losgekweekt van FCA. Groupe PSA wordt gevormd door de merken Peugeot, Citroën, DS Automobiles en Opel. Lees verder »

Bron: autorai.nl

Wie bezit Fiat?

Fusie met Chrysler Op 1 augustus 2014 keurden de aandeelhouders van FIAT SpA de fusieplannen met Chrysler goed. FIAT gaat onder de naam FIAT Chrysler Automobiles (FCA) verder. Lees verder »

Waar staat de Fiat fabriek?

Lingotto – Fiat, kunst en heel veel lekkers. Turijn is niet alleen de stad van de palazzi van de Savoia's, maar ook de stad van Fiat. De Fabbrica Italiana Automobili Torino draagt de naam van de stad trots in haar merknaam en de erfenis van Fiat is op tal van plekken nog te zie. Lees verder »

Bron: ciaotutti.nl
Gerelateerd aan Waar staat de afkorting Fiat voor?