Waar staat de partij Volt voor?

Het eerste doel was vertegenwoordiging in het Europees Parlement via de parlementsverkiezingen in het voorjaar van 2019. In dat opzicht is Volt Europa een supranationale partij die streeft naar democratie op Europees niveau. In dat streven is Volt Europa de overkoepelende organisatie van de nationale afdelingen. Lees verder »

Waar staat de partij Ja 21 voor?

Standpunten. Belangrijke programmapunten op de website van JA21 voor de verkiezingen van 2021 waren: Immigratie: Forse beperking immigratie, asiel streng controleren, opvang vluchtelingen in de regio. Democratie: Meer macht naar de kiezer via bindende referenda. Lees verder »

Wie is de voorman van Volt?

Laurens Antonius Josephus Maria (Laurens) Dassen (Eindhoven, 19 oktober 1985) is een Nederlands politicus van Volt Nederland, waarvan hij in 2021 lijsttrekker was bij de Tweede Kamerverkiezingen. Nadat de partij drie zetels had gekregen, werd Dassen fractievoorzitter. Lees verder »

Hoeveel politieke partijen zijn er?

Nationaal vertegenwoordigd. Zestien politieke partijen zijn vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, dertien in de Eerste Kamer en negen in het Europees Parlement. Lees verder »

Wat is de afkorting van VVD?

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (afgekort: VVD) is een Nederlandse politieke partij met een liberale signatuur. De partij maakt onderdeel uit van kabinet-Rutte IV en levert sinds 14 oktober 2010 Mark Rutte als minister-president. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar staat de partij Volt voor?