Waar wordt een glas van gemaakt?
Om glas te maken, zijn er verschillende grondstoffen nodig. Deze zijn hoofdzakelijk zand, soda en kalk. Alvorens deze samen te mengen, worden ze goed afgewogen. De juiste hoeveelheid van elke grondstof in de mengeling zorgt ervoor dat de beste beglazingen kunnen worden gemaakt. Lees verder »
Wat kan er van glas gemaakt worden?
De bekendste vorm van glas, in gebruik voor ramen, flessen, (drink)glazen, vazen e.d. is een mengsel van silicaten. De belangrijkste grondstof daarvoor is kwarts of silica (SiO2) meestal gewonnen uit zand. Lees verder »
Waar komen de grondstoffen van glas vandaan?
Glas maken ze uit een mengsel van zand, kalk en soda. Deze grondstoffen verhitten ze bij een temperatuur rond de 1500 graden Celsius in een smeltoven. Daarna ontstaat er een floatbad met nieuw materiaal dat de koeloven ingaat. Lees verder »
Waar wordt glas gemaakt?
Als ze glas willen maken doen ze zand, soda en kalk door elkaar in een oven. Niet een oven die je thuis hebt, maar één die 2300 graden kan bereiken. Dan smelt het en wordt het een dik mengsel: vloeibaar glas. Je drinkt bijna elke dag wel uit een glas. Lees verder »
Waar komt het zand voor glas vandaan?
Zand wordt uit de grond gehaald en gebruikt om producten van te maken. Bijvoorbeeld glas. Dat gebeurt in een glasblazerij en in een glasfabriek. Zand lijkt zo gewoon, je komt het overal tege. Lees verder »