Waarom bridgen acenocoumarol?

Waarom een andere bloedverdunner? Voor de ingreep mag het bloed niet te dun zijn omdat de kans op bloedingen dan groter is. Daarom moeten sommige patiënten voor de ingreep stoppen met fenprocoumon (Marcoumar®) of acenocoumarol (Sintrom®). Soms kan dat niet omdat het risico op een trombose te groot is. Lees verder »

Wat is bridgen antistolling?

Als het bloedingsrisico intermediair of hoog is moet de VKA tijdelijk worden onderbroken. Als deze onderbreking geassocieerd is met een hoog risico op trombo-embolie, moet een overbruggingsbehandeling (“bridging”) met laagmoleculairgewichtheparine (LMWH) of ongefractioneerde heparine worden overwogen. Lees verder »

Kan je stoppen met acenocoumarol?

Ja, echter uitsluitend in overleg met uw arts en/of trombosedienst. Het gebruik van antistollingsmedicijnen zoals acenocoumarol (Sintrom) of fenprocoumon (Marcoumar) hoeft niet te worden afgebouwd. De behandeling kan per direct gestopt worde. Lees verder »

Hoe hoog moet INR zijn voor operatie?

De INR dient tenminste <1.5 te zijn. Hoog risico procedure bij hoog risico op TE: De antistolling dient 3 dagen bij acenocoumarol (zie tabel 2) of 2 dagen bij fenprocoumon in combinatie met vit K (zie tabel 3) voor de ingreep te worden gestopt en kan worden hervat op de avond na de ingreep. Lees verder »

Wat is bridgen medisch?

Zodra de tabletten na de operatie weer voldoende effect hebben, mag er weer gestopt worden met de LMHW-injecties. Dit noemt men het 'overbruggen van de antistollingsbehandeling' of 'bridgen'. Lees verder »

Hoe krijg ik mijn INR omlaag?

Voeding heeft dus een belangrijke invloed op de antistolling. Het is ooit in een studie uitgeprobeerd om patiënten buiten een dosiskalender ook een dieet te geven met een vaste dagelijkse hoeveelheid vitamine K, en hieruit bleek dat de INR dan inderdaad stabieler is. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom bridgen acenocoumarol?