Waarom deed Nederland niet mee in de Eerste Wereldoorlog?

De Nederlandse krijgsmacht was te zwak om een van die mogendheden in een conflict te kunnen weerstaan. Daarom hechtte Nederland sterk aan neutraliteit en aan het internationaal recht, om de status quo te behouden. In die jaren bezat Nederland nog zijn koloniën, waaronder Suriname en het uitgestrekte Nederlands-Indië. Lees verder »

Waarom deed Nederland niet mee aan de Eerste Wereldoorlog?

Rood is de aanval van Duitsland op België en Frankrijk. Nederland deed dus niet mee aan de oorlog. Ze wilde zichzelf wel beschermen. Dit was voor het geval een van de twee partijen toch aan zou vallen. Lees verder »

Bron: wikikids.nl

Is Nederland gebombardeerd in de Eerste Wereldoorlog?

Al was Nederland neutraal in de Eerste Wereldoorlog, buiten het oorlogsgeweld bleef het niet. Duitse en Engelse vliegtuigen schonden veelvuldig het Nederlandse luchtruim en vooral Engelse toestellen wierpen bij vergissing in 1917 en 1918 op verschillende plaatsen bommen af. Lees verder »

Wat was de rol van Nederland in de Eerste Wereldoorlog?

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) blijft Nederland neutraal. Ondanks deze neutraliteit treft de oorlog Nederland behoorlijk. Vooral in economisch opzicht. Het handelsverkeer lijdt erg en al snel ontstaat er schaarste aan grondstoffen en voedingsmiddelen. Lees verder »

Bron: www.nimh.nl

Welk land deed niet mee aan de Eerste Wereldoorlog?

Een loopgravenoorlog Eerst vielen de Duitsers België binnen, een land dat net zoals Nederland en Zwitserland neutraal was in de Eerste Wereldoorlog en dus niet meedeed. De Duitsers schenden hiermee dus de neutraliteit van België. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom deed Nederland niet mee in de Eerste Wereldoorlog?