Waarom doen al mijn tanden pijn?

Blootliggende tandhalzen Het hele gebit doet pijn wanneer je iets warms of kouds eet? Grote kans dat de tandhalzen blootliggen. Hierdoor zijn de zenuwen extra gevoelig, en dat voel je. Je merkt het niet alleen wanneer je iets warms of kouds eet maar ook bij zoete en zure voedingsmiddelen. Lees verder »

Wat als al je tanden pijn doen?

Als u pijn ervaart bij het kauwen of als u op een tand of kies kan er sprake zijn van een abces, dit is een etterophoping onder het tandvlees. Bijvoorbeeld veroorzaakt door een te laat behandeld gaatje of een tandvleesontsteking. Bacteriën kunnen dan een ontsteking in het zachte deel van het tandvlees veroorzaken. Lees verder »

Waarom heb ik opeens gevoelige tanden?

De oorzaak van gevoelige tanden is blootliggend tandbeen. Je tandbeen kan bloot komen te liggen door: Teruggetrokken tandvlees. Dit kan weer veroorzaakt worden door te hard poetsen, ontstoken tandvlees, de overgang of ouderdom. Lees verder »

Bron: www.etos.nl

Kan stress op je tanden slaan?

Gevolgen van stress Stress kan zich namelijk uiten in bruxisme, meestal tijdens de slaap. Dit kan dan weer leiden tot tandgevoeligheid, tandvleesproblemen, problemen met kauwen, hoofd- en nekpijn en uiteindelijk ook het verlies van tande. Lees verder »

Hoe lang duurt gevoelige tanden?

Pijn na het boren en vullen van een tand of kies kan zich uiten in verhoogde warm/koud gevoeligheid of het gevoel van 'stroompjes'. Dit hoeft niet verontrustend te zijn en deze pijn kan soms wel vier tot zes weken duren. Wordt de pijn langduriger en heftiger van aard, neem dan contact op met uw tandarts. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom doen al mijn tanden pijn?