Waarom een burgerinitiatief?
Een burgerinitiatief is een verzoek aan de Tweede Kamer om het uitgewerkte voorstel te bespreken en er een standpunt over in te nemen. Het burgerinitiatief is dus uitdrukkelijk een nieuw voorstel, niet een reactie op de wetgeving die de Tweede Kamer al heeft behandeld of nog gaat behandelen. Lees verder »
Hoe werkt een burgerinitiatief?
Een burgerinitiatief is in de Nederlandse politiek een voorstel dat een kiesgerechtigde, met ondersteuning van 40.000 handtekeningen, kan indienen om een bepaald onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te laten plaatsen. Indien het voorstel aan de vereisten voldoet, komt het onderwerp op de Kameragenda. Lees verder »
Kun je als burgers een motie van wantrouwen indienen?
In Nederland kan een motie van afkeuring bijvoorbeeld worden aangenomen door de Tweede Kamer, als de kamer ontevreden is over het functioneren van een minister. Het indienen van een motie toont op zich niet meer aan dan dat de indiener reden ziet een motie in te dienen. Lees verder »
Wat zijn buurtinitiatieven?
Steeds meer mensen organiseren een buurtinitiatief voor hun buurt of wijk. Een activiteit voor beter contact tussen buurtgenoten. Dus voor meer gezelligheid en woonplezier maar ook voor een veiliger gevoel. Lees verder »
- Wat is collectieve participatie?
- Wat is een actieve burger?
- Wat is een burgerinitiatief in de gemeente?
- Wat is mummificeren en hoe ging dat in zijn werk?
- Hoe kan een lichaam mummificeren?
- Wat is een mummificeren?
- Hoe lang duurt het mummificeren?
- Wat is het verschil tussen een troubadour en een minstreel?