Waarom heeft een eierkoker minder water nodig voor meer eieren?

Maar zodra het water in stoom verandert, condenseert het op de schelpen en druppelt het terug in de ketelbak, om te worden gerecycled. Dus met meer eieren heb je meer oppervlakte, dus meer condens die terugdruppelt en een langere kooktijd voor minder water . Lees verder »

Waarom meer water in eierkoker met minder eieren?

Door meer water in de koker te laten verdampen gaat er meer warmte naar de eieren zodat de eieren harder gekookt zullen zijn. Lees verder »

Waarom gebruikt een eierkoker minder water voor meer eieren?

Maar zodra het water in stoom verandert, condenseert het op de schelpen en druppelt het terug in de ketelbak, om te worden gerecycled. Dus met meer eieren heb je meer oppervlakte, dus meer condens die terugdruppelt en een langere kooktijd voor minder water . Lees verder »

Hoeveel water moet er in een eierkoker?

De waterhoeveelheid in een eierkoker hangt af van het aantal eieren. Gebruik ongeveer 25-30 ml water per ei. Voeg iets meer water toe voor een zachter gekookt ei en iets minder voor een harder gekookt ei. Lees verder »

Wat is het voordeel van een eierkoker?

Het eieren koken met een eierkoker is het alternatief voor het koken in een pannetje, en heeft als voordeel dat er niet op de tijd hoeft worden gelet omdat ze meestal vanzelf uitslaan als de eieren koken of dan een signaal afgeven. Het maximum aantal eieren dat in een keer gekookt kan worden is meestal 6 of 7. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom heeft een eierkoker minder water nodig voor meer eieren?