Waarom heet Engeland Verenigd Koninkrijk?

Engeland is genoemd naar de Angelen, een van de Germaanse stammen die na het vertrek van de Romeinen vanuit het Europese vasteland het eiland koloniseerden. Samen met Saksen, Juten en mogelijk ook Friezen kwamen zij met schepen vanuit het huidige Noord-Duitsland, Noord-Nederland en West-Denemarken. Lees verder »

Wat is het verschil tussen Engeland en het Verenigd Koninkrijk?

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit de landen van Groot-Brittannië (Engeland, Schotland en Wales) plus Noord-Ierland. De volledige naam in het Engels is The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. Lees verder »

Waarom heet Groot-Brittannië zo?

De naam Brittannië werd voor het eerst gebruikt door de Romeinen, die het eiland Britannia noemden. Het voorvoegsel ' groot' wordt gebruikt om het van Bretagne te onderscheiden, dat oorspronkelijk dezelfde naam had. Sinds Jacobus I (1603) stonden de twee koninkrijken Engeland en Schotland onder een personele unie. Lees verder »

Hoe werd Engeland vroeger genoemd?

Het Britse Imperium: het Verenigd Koninkrijk was ooit het grootste wereldrijk uit de geschiedenis van de mensheid. Het omvatte niet alleen Groot-Brittannië maar onder andere ook Ierland, een deel van de latere Verenigde Staten van Amerika, India, Zuid-Afrika en Australië. Lees verder »

Waar komen de Engelsen vandaan?

Engelsen zijn de bewoners van Engeland, het grootste land binnen het Verenigd Koninkrijk. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom heet Engeland Verenigd Koninkrijk?