Waarom is Brussel hoofdstad van Vlaanderen?

De stad Brussel is de hoofdstad van België en van Vlaanderen. De stad Brussel en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest worden omgeven door het Vlaamse Gewest. De Vlaamse regering, het Vlaams Parlement en de meeste hoofdzetels van de Vlaamse administratie zijn gevestigd in Brussel. Lees verder »

Is Brussel tweetalig?

Brussel is vandaag een onafhankelijk gewest, maar ook een deel van de Vlaamse en Franstalige gemeenschappen, omdat het een tweetalig gebied is. Daarnaast is Brussel ook de hoofdstad van federaal België én van Vlaanderen. Lees verder »

Waarom is Brussel de hoofdstad van België?

De gemeente Brussel (Frans: Bruxelles of Ville de Bruxelles) is de hoofdstad van België, van de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest....Brussel (stad) Lees verder »

Wat is er speciaal aan Brussel?

Ondanks de Europese dimensie van de stad en de vele talen die er worden gesproken, heeft Brussel toch een "dorpse" mentaliteit weten te bewaren. Uiteraard zijn er de Grote Markt, het Atomium, Manneken-Pis, geuze en kriek, Brusselse wafels en pralines. Lees verder »

Waar komt de naam van Brussel vandaan?

De stad ontstond rond de elfde eeuw rond een haventje aan de Zenne. De naam Brussel is afgeleid van 'Broek-Zele' wat zoveel betekent als nederzetting bij het moeras. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom is Brussel hoofdstad van Vlaanderen?