Waarom is halfvolle melk duurder?

Zo krijg je melkproducten met een verschillend vetgehalte: de volle melk met veel room, de halfvolle met minder en de magere melk zonder toegevoegde room. De room die overblijft, wordt verkocht. Bij magere en halfvolle melk is er dus geen of minder room nodig. Vandaar het prijsverschil.” Lees verder »

Bron: www.hln.be

Waarom is melk duurder geworden?

De prijs die boeren voor melk krijgen, ligt met ruim 60 cent per liter bijna twee keer zo hoog als een jaar geleden. Het aanbod van melk neemt bovendien af: door onder meer droogte geven koeien door heel Europa minder melk. “Bovendien is het veevoer erg duur,” zegt onderzoeker Nadia Menkveld van ABN Amro. Lees verder »

Wat is beter, halfvolle melk of volle melk?

Zowel volle, halfvolle als magere melk staan in de lichtgroene zone van de voedingsdriehoek en passen dus in een gezonde voeding. Halfvolle melk krijgt in het algemeen de voorkeur. Hiermee krijg je minder (verzadigd) vet en calorieën binnen maar nog altijd voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen. Lees verder »

Wat doet halfvolle melk met je lichaam?

Ze bevatten eiwit en zijn een bron van de vitamines B2, B12 en calcium. Het vet in melk bevat wel veel verzadigde vetzuren. Dit vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Eet je magere en halfvolle melkproducten, dan krijg je niet te veel verzadigd vet binnen. Lees verder »

Is volle melk dikmakend?

Melk. Melk is goed voor elk, maar je moet er niet mee overdrijven. In melk zit naast calcium ook best veel vet, een verdoken dikmaker. Drink daarom niet meer dan twee glazen per dag. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom is halfvolle melk duurder?