Waarom is kaneel gevaarlijk?

Het coumarinegehalte van Ceylon kaneel is heel laag. Een hoge inname coumarine kan leverschade veroorzaken en de bloedstolling remmen. Bij langdurig gebruik van veel coumarine, is het mogelijk kankerverwekkend. Uit voorzorg is het daarom beter om niet lange tijd achter elkaar veel Chinese kaneel te eten. Lees verder »

Kan je dood gaan aan kaneel?

De kans op verstikking is zeker aanwezig, aldus artsen. Ook bevat kaneel een, zij het licht, giftig bestanddeel: coumarine. De stof die voor de typische geur van kaneel zorgt, kan, bij grote inname, leverschade in de vorm van kanker veroorzaken. Lees verder »

Bron: www.ad.nl

Waarom is kaneel niet goed voor je?

Kaneel heeft dus veel goede eigenschappen. Toch raadt het Voedingscentrum af om teveel kaneel te eten, omdat dit schadelijk voor uw gezondheid is. Kaneel bevat namelijk het stofje coumarine, wat een natuurlijke gifstof is. Dit komt niet alleen in kaneel, maar ook in bijvoorbeeld bergamot en tonkabonen voor. Lees verder »

Hoeveel kaneel is dodelijk?

Hoeveel milligram coumarine een gram kaneel bevat is volgens Witkamp niet altijd duidelijk en de hoeveelheid kan ook variëren. ,,Met een dagdosis van 900 milligram kaneel ga je net wel of net niet over de dagdosis heen. Dat ga je zeker wel met 2000 milligram.”17 feb. Lees verder »

Bron: www.ad.nl
Gerelateerd aan Waarom is kaneel gevaarlijk?