Waarom is zout zo duur?
Hoewel er in de wereld veel zout is, was het lange tijd een erg schaars en dus kostbaar goed. Reden is dat er weinig plaatsen zijn waar zout zomaar voor het grijpen ligt. Veelal bevindt het zich een paar honderd meter onder de bodem. Zout is immers altijd het restant van zeewater dat is verdampt. Lees verder »
Wat is het duurste zout?
Fleur de sel: het gastronomische zeezout. Het meest verfijnde, meest smaakvolle en kostbaarste zout ter wereld, dat is fleur de sel. Lees verder »
Wat is het verschil tussen zeezout en gewoon zout?
Beide zoutsoorten bestaan grotendeels uit natriumchloride, terwijl er wel een verschil tussen keukenzout en zeezout zit als u kijkt naar de hoeveelheid mineralen. Zeezout beschikt over wat meer mineralen dan keukenzout. Kalium en magnesium zijn voorbeelden van mineralen die we daarmee bedoelen. Lees verder »
Kan zout oud worden?
Hoewel zout in principe onbeperkt houdbaar is, kan het na verloop van tijd aan smaak verliezen. Controleer af en toe de houdbaarheidsdatum op de verpakking en vervang oud zout indien nodig. Vers zout geeft de beste smaak aan je gerechten. Lees verder »
Is er kwaliteitsverschil in zout?
In de basis zit er niet een verschil in de soorten zout. Het enige verschil is de smaak. Het smaakverschil komt door het land van herkomst en de mineraalsamenstelling. De mineraalsamenstelling heeft te maken met het verwerkingsproces van het zout. Lees verder »