Waarom klapt aardlekschakelaar eruit?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan bedrading versleten zijn, een stopcontact kortsluiting geven, de hoofdzekering kapot zijn of een algehele stroomstoring bij de aanbieder zijn. Lees verder »

Welke 2 redenen kunnen de oorzaak zijn dat een zekering de stroom uitschakelt?

Als er een zekeringsschakelaar uitgevallen is, hebben we 2 mogelijkheden: Er is een kortsluiting. Je verbruikt te veel. Lees verder »

Bron: livolt.be

Hoe kan een aardlekschakelaar kapot gaan?

Ten eerste slaat een aardlekschakelaar af als de bliksem inslaat of als er stroom in aanraking komt met water. Ook als er ergens stroom weglekt, door bijvoorbeeld een kapotte kabel in de grond, zal de aardlekschakelaar afslaan. De bekendste oorzaken zijn overbelasting en kortsluiting. Lees verder »

Bron: www.hubo.nl

Hoe kan je een aardlek opsporen?

Algemeen. In de meterkast van uw huis bevindt zich de groepenkast waarin de aardlekschakelaar(s) en alle afgaande groepen (automaten)zitten. Hier hoort ook een groepenkaart bij aanwezig te zijn waar u op kunt zien welke groep welk gedeelte van het huis van energie voorziet en achter welke aardlekschakelaar deze zit. Lees verder »

Waarom springt groep eruit?

De stoppen (of zekeringen) in de meterkast zorgen ervoor dat er niet te veel stroom door een groep met apparaten gaat. In modernere huizen zijn de stoppen vaak vervangen door automaten. Wanneer er te veel stroom door de stop loopt, smelt een draadje, waardoor de stroom wordt verbroken. De stop 'slaat door'. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom klapt aardlekschakelaar eruit?