Waarom Koninginnensoep?
In het oorspronkelijke recept werd Koninginnesoep gemaakt van paddenstoelenbouillon en gevogeltebouillon samen, die werd gemengd met amandelbouillon. Door deze amandelbouillon kreeg de soep haar roomwitte kleur. Deze soep had als naam Potage à la Reine, wat vertaald kan worden als “Soep zoals de Koningin het wenst”. Lees verder »
Waarom heet Koninginnensoep Koninginnensoep?
Geschiedenis. In het oorspronkelijke recept werd koninginnensoep gemaakt van paddenstoelenbouillon en gevogeltebouillon, die werd gemengd met amandelbouillon. Door deze amandelbouillon krijgt de soep haar roomwitte kleur. Deze soep had als naam potage à la reine, wat vertaald kan worden als Soep a la Koningin. Lees verder »
Waarom Koninginnedag en Koninginnensoep?
Het gaat uitsluitend om de samenstellingen met Onze-Lieve-Vrouw of (onze)lievevrouw, met zon, maan en hel. Ook de woorden Koninginnedag, Koninginnefeest en koninginnenacht schrijven we zonder tussen-n. Maar met tussen-n: koninginnensoep, koninginnenhapje, koninginnenrit. Lees verder »
Waarom Koninginnedag zonder N?
'Koninginnedag' wordt zonder tussen-n gespeld. Oorspronkelijk was het de feestdag van de verjaardag van de Nederlandse koningin Juliana. Tot 2014 was het de verjaardag van de inhuldiging van koningin Beatrix. Lees verder »