Waarom naar een revalidatiearts?

Voorbeelden van ziekten en aandoeningen waarmee patiënten naar de revalidatiearts komen zijn een beroerte, dwarslaesie, niet-aangeboren hersenletsel, amputatie, reumatische aandoeningen, gewricht gerelateerde aandoeningen, aangeboren afwijkingen of orgaanaandoeningen. Lees verder »

Bron: www.tmi.nl

Waarom revalidatie arts?

Als revalidatiearts houd je je bezig met het voorkomen en verminderen van blijvende gevolgen van ziekte, lichamelijk letsel en aangeboren afwijkingen. Het gaat hierbij niet alleen om de functies van het lichaam (bijv. spierkracht), maar ook om de gevolgen die een aandoening heeft op activiteiten (bijv. Lees verder »

Bron: www.knmg.nl

Wat is een revalidatie traject?

Revalidatiezorg richt zich op het voorkomen, terugbrengen en genezen van (te verwachten) gevolgen voor mensen met blijvend lichamelijk letsel of een functionele beperking. Revalidatiezorg kan plaatsvinden in een revalidatie-instellingen, ziekenhuis, verpleeghuis of bij een specialist. Lees verder »

Wat doen ze in een revalidatiecentrum?

Wat is het Revalidatiecentrum? In een Revalidatiecentrum word je begeleid bij het herstel van een operatie of ziekte, of leer je omgaan met de gevolgen van een (chronische) aandoening of beperking. Het doel van revalidatie is dat je weer zo zelfstandig mogelijk wordt. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom naar een revalidatiearts?