Waarom onderlaag dakbedekking?

Voor een ruimte die niet bewoond wordt, zoals een schuurtje of een garage, volstaat een enkellaags dakbedekking. Je hoeft niet per se rekening te houden met warmte-isolatie, zoals bij een bewoonde ruimte. Voor een waterdicht dak, van belang bij een plat dak, moet je echter altijd eerst een onderlaag aanbrenge. Lees verder »

Welke ondergrond voor bitumen?

Een dakprimer bereidt de ondergrond voor op de plaatsing van bitumineuze dakmembranen. Zo'n primer kunt u zien als een soort onmisbare schakel, die zorgt voor een goede hechting van de dakbedekking. Op beton of steen blijft altijd wat resterend stof achter. Met een primer zorgt u toch voor een goede fixeerlaag. Lees verder »

Wat doe je onder dakleer?

  • De ondergrond moet droog zijn;
  • Het dak moet geïsoleerd zijn zodat condensvorming voorkomen wordt;
  • De ondergrond moet veegschoon zijn.
  • Lees verder »

Hoeveel lagen bitumen op dak?

Bitumen wordt op rol geleverd en in de vorm van stroken geplaatst. De bitumen rol wordt daarbij in 1 of meerdere lagen aangebracht. Bitumineuze dakbedekking kan je zowel lijmen als branden (met een gasbrander) op het dak. Lees verder »

Welke platen onder dakleer?

In principe wordt voor dakbeschot Douglas- en vurenhout gebruikt, uiteraard voorzien van een FSC of een PEFC kenmerk. Beide houtsoorten komen uit Europese aanbouw. Je kunt planken gebruiken, die als schroten in elkaar geleid worden of grote OSB of Undelayment platen. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom onderlaag dakbedekking?