Waarom wordt iemand in coma gebracht?
Er zijn verschillende medische redenen om iemand in kunstmatige coma te brengen. Het kan voor het comfort van de patiënt zijn of om complicaties te vermijden. Daarnaast is het ook een manier om ondraaglijke pijn te verlichten. Of om te vermijden dat het lichaam tegenwerkt, wat bij COVID-19-patiënten soms het geval is. Lees verder »
Waarom houden ze iemand in coma?
Vaak raakt iemand in coma doordat de hersenen beschadigd raken. Als je coma wilt voorkomen, moet je situaties voorkomen waarin je hersenen beschadigd kunnen raken. Dat is niet altijd mogelijk, maar je kunt de kans wel kleiner maken. Veel mensen raken bijvoorbeeld in coma na een verkeersongeluk. Lees verder »
Hoe langer in coma hoe slechter?
Soms is er blijvende lichamelijke en/of geestelijke invaliditeit. Tevens kan er een karakterverandering optreden. In het algemeen is te stellen dat hoe langer een coma duurt, hoe groter de kans op blijvende gevolgen is. Lees verder »
Hoe lang kan je in coma blijven?
Duur en Evolutie van de coma Niemand , ook de arts niet kan u zeggen hoelang het coma gaat duren. Er zijn drie mogelijkheden: Progressief herstel met geleidelijk meer bij bewustzijn komen, vaak is er blijvende lichamelijke en/of geestelijke invaliditeit. Tevens kan er een karakterverandering optreden. Lees verder »
Hoeveel procent ontwaakt uit coma?
Naar schatting raken 1000 tot 3000 Nederlanders per jaar in coma. Zo'n 18 procent van de mensen in coma komt niet meer bij bewustzijn en overlijdt. Ongeveer 65 procent van de mensen die in coma raken, herstelt binnen enkele uren of dagen weer naar een volledig bewustzijn. Lees verder »